SOYA_FULL

soja

Onze biologische, GMO-vrije sojabonen komen uit Europa, voornamelijk uit Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Zo weten we precies waar, hoe en door wie ze zijn gekweekt en hoe planeetvriendelijk ze zijn. Je kunt er 100% zeker van zijn dat onze soja niet afkomstig is van ontboste gebieden. Soja is wereldwijd een van de meest duurzame gewassen. Sojaproductie heeft weinig impact in termen van koolstofemissies, landgebruik, water en meststoffen. Het wordt in rotatie gekweekt, wat gunstig is voor de bodemkwaliteit en biodiversiteit. We selecteren alleen die specifieke rassen die hoogwaardige eiwitten bevatten en al onze sojabonen zijn 100% Pro Terra-gecertificeerd: een label dat alleen wordt toegepast op ecologisch duurzame, sociaal verantwoorde en GMO-vrije geproduceerde sojabonen en een norm die zeer strikt wordt gecontroleerd.

ALMOND_FULL

amandel

Onze biologische amandelen komen uit het Middellandse Zeegebied, waar we nauw samenwerken met lokale boeren om ervoor te zorgen dat we de hoogste kwaliteit noten krijgen die op de meest duurzame manier geteeld zijn. We willen onze boeren helpen meer te weten te komen over biodiversiteit en hun lokale watergebruik. Momenteel testen we samen met WWF, IUCN (de Internationale Unie voor Natuurbescherming) en onze lokale partners verschillende methoden om betekenisvolle duurzaamheidsdoelen te stellen.

OAT_FULL

haver

We gebruiken zorgvuldig geselecteerde biologische haver afkomstig uit Europa. Haver is een heel duurzaam gewas, met weinig ecologische impact in vergelijking met andere granen. Net als soja heeft haver een lage koolstofvoetafdruk en gebruikt het een kleine hoeveelheid land voor een grote productie. Er hoeft geen extra water gegeven te worden, er is een beperkt gebruik van meststoffen nodig en er worden geen pesticiden gebruikt. Bovendien wordt de hele plant gebruikt, niets wordt verspild. Provamel mag alleen de bloeiende zaadkoppen van de haver gebruiken, maar de stengels worden ook geoogst en worden gebruikt om de grond te verrijken.

COCONUT_FULL

kokosnoot

Goed om te weten: cultivatie van de kokosnoot heeft geen grote ecologische voetafdruk. Kokosnoten groeien het hele jaar door en worden het hele jaar door geoogst, om de drie maanden om precies te zijn. Het duurt zeven jaar na het planten tot de eerste kokosnoten geoogst kunnen worden en de palmbomen blijven productief tot ze de respectable leeftijd van 100 jaar hebben bereikt. Er is dus vrijwel geen ontbossing. Bovendien is het gebruik van meststoffen zeer beperkt of helemaal niet nodig, worden er geen chemische pesticiden gebruikt en de weelderige, vochtige tropische omgeving zorgt ervoor dat irrigatie nooit nodig is. Na de oogst wordt elk deel van de kokosnoot gebruikt. Het kokoswater en vlees worden gebuikt in drankjes en etenswaren, terwijl de schil en bolster worden gebruikt om kokosolie, biomassa of zelfs meubels te maken.

harvest_9

duurzame biologische ontginning en inkoop

Voor onze soja, haver, rijst of amandelen (of hazelnoten) werken we het liefst met kleine, lokale biologische boeren in Europa in plaats van met de grote spelers op de wereldmarkt. Op die manier ontwikkelen we langdurige, persoonlijke relaties met onze producenten op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Ze weten dat ze bij ons een veilige toekomst hebben en wij weten dat we het beste van hun oogst krijgen. Ook wanneer we wereldwijd naar ingrediënten moeten zoeken, zoals voor cacao, zorgen we ervoor dat onze bronnen duurzaam zijn. Alle ingrediënten die we inkopen zijn veganistisch, GMO-vrij en biologisch.

We maken gretig kennis

Dit is Greet. Zij is onze manager duurzame ontwikkeling. Het is haar passie om ervoor te zorgen dat Provamel plantaardige producten op de meest duurzame manier worden geproduceerd. Laat het haar weten als je een  suggestie of vragen hebt!

x